“Håneligt”

Annette Narimani, der kalder sig Annette Parmesana, eller noget i den retning, på Facebook, har den 22. oktober 2025 fundet på en røverhistorie, der slet ikke indeholder hoved eller hale:

Annette Narimani (Annette Partisana) den 22. oktober 2025: Nej Annette, din sølvpapirshat, kød skal da ikke fremstilles kemisk på fabrikker og landbruget skal ikke udfases…. Sagde de håneligt for 5 år siden [glad smiley] #detblivermereogmereskørt #masseprogrammering #dengrønneløgn #klimabedraget Ingen landmænd - ingen mad - ingen fremtid

Se opslag

Hvis Annette Narimani har påstået, at kød skal fremstilles kemisk på fabrikker, og at landbruget skal udfases, så er der ikke noget at sige til, at nogen “håneligt” har kaldt hende for en sølvpapirshat.

Når hun taler om kemisk fremstillet kød, så tænker hun måske på dyrket kød, også kaldt kultiveret kød, stamcellekød, cellebaseret kød, syntetisk kød eller laboratoriefremstillet kød. Det er kød, der er fremstillet ved deling af stamceller fra enten levende dyr eller nyslagtede dyr. Teknologien stammer i øvrigt fra medicinalbranchen (uha! Big Pharma) men teknologien til storproduktion, er endnu ikke udviklet. I øvrigt blev den første dyrkede burger (hakkebøf) præsenteret allerede for 12 år siden i 2013 i Holland. Den kostede såmænd bare små 1,8 mio. kroner. Man kan læse meget mere om dyrket kød på den danske Wikipedia.

Landbruget skal så i øvrigt omstilles, hvilket langt fra er det samme som at udfase landbruget.

Annette Narimani viser et skærmbillede fra et Facebook-opslag om en artikel på TV Syd. Måske bliver hun forvirret – eller rettere, mere forvirret – af, at ordene “fabrik” og “plantekød” indgår i overskriften. En fabrik er jo bare et sted, hvor man fremstiller produkter, og nu har man i mere end 100 år kaldt den spiselige del af frugter for frugtkød, så hvad er det ved fabrikker og plantekød, der forvirrer damen? Har hun mon overhovedet læst artiklen?

Der er tale om, at der er skudt 300 mio. kroner i en fabrik, der skal fremstille plantekød af svampefermenterede grøntsager. Der er tale om et opgør med den såkaldte plantefars, der egentlig skulle efterligne kød, men mislykkedes temmelig meget. Dels smagte det ikke af kød, dels var der rigtig mange tilsætningsstoffer med e-numre i plantefarsen.

Nu har man altså udviklet et nyt plantebaseret produkt uden tilsætningsstoffer og med sin helt egen smag.

Artiklen har intet at gøre med “kemisk fremstillet kød” eller udfasning af landbruget. Hvem tror Annette Narimani egentlig, skal levere de grøntsager, som skal svampefermenteres? … Nåh ja! Landbruget.

I kommentarsporet forstår folk tilsyneladende heller ikke, hvad det handler om:

Bent Christensen: Håber den går konkurs ,inden den kommer i gang [vred smiley]

Den virksomhed der er tale om, Matr Food ApS, har eksisteret siden den 1. maj 2021, så den er allerede temmelig godt i gang.

Hvorfor håber Bent Christensen, at virksomheden går konkurs? Hvis han ikke vil købe produkterne, så kan han da bare lade være. Kunne det være, at Bent Christensen er imod, at andre har et frit valg?

Esther Eleina Winther: Sådan gør eliten, reklamerer med det som om det er noget godt. 60.000 flere arb pladser [klaske sig i ansigtet-emoji] sådan reklamerede de også med podningen i corona tiden... [syg-emoji, brække sig-emoji]

I denne kommentar er der flere ting, der virkelig undrer mig. Hvordan får hun 60 nye arbejdspladser til at blive til 60.000 flere arbejdspladser? Hvad har det at gøre med eliten (“de onde de”) eller tests under coronaen? Er der kun dårlige ting i verden?

Jeg sidder med en fornemmelse af, at hverken Annette Narimani eller dem der kommenterer, fatter noget som helst af, hvad det her handler om, og bare roder rundt i tingene. Men okay! Hvem ved, hvad der sker i hovedet på konspirationsteoretikere. En ting er sikkert! De undersøger intet og har ingen kritisk sans.

Kommentér på Facebook-opslaget.

Topfoto: Mark Stebnicki, Pexels

Seneste indlæg

Del på sociale medier